Moeder en dochter aangehouden op verdenking van 15 winkeldiefstallen

Hoofddorp – De eigenaar van de Hema in winkelcentrum Hoofddorp had onlangs contact gezocht met wijkagent over twee dames die al een aantal keren bij hem in de winkel minder goederen afrekenden dan dat ze in hun tas hadden zitten. Dit was terug te zien zijn op camerabeelden bij de zelfscan. De wijkagent had aangifte opgenomen en afspraken gemaakt.

Gistermiddag kreeg de politie een melding dat de twee dames weer in de Hema waren en op heterdaad zijn aangehouden door winkelpersoneel. De dames bleken moeder (48) en dochter (18) uit Kortenhoef. Deze keer hadden ze voor circa 400 euro aan goederen in hun tassen zitten en slechts enkele producten afgerekend bij de zelfscan.

Collega’s van de bureaurecherche hebben samen met de wijkagent onderzoek gedaan. Moeder en dochter worden verdacht van 15 winkeldiefstallen in de afgelopen maand, waarbij voor honderden euro’s aan goederen is buit gemaakt. Steeds op dezelfde wijze; met tassen vol naar de zelfscan en slechts enkele goederen afrekenen. Onderzoek wijst uit dat de diefstallen niet alleen in Hoofddorp zijn gepleegd maar ook bij Hemavestigingen in Hilversum, Loosdrecht, Tilburg, Breda, den Bosch en Soest.

Tegen de dames wordt proces-verbaal opgemaakt en krijgen een winkelverbod.

Dergelijke winkeldiefstallen zijn tijdrovend voor de ondernemer en kosten geld.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook