Mogelijk camping bij Awakenings 2020

Haarlemmermeer – Monumental, organisator van het techno-festival Awakenings, heeft de gemeente gevraagd om medewerking te verlenen aan een festivalcamping. De gemeente staat hier positief tegenover. Monumental moet nog wel de benodigde vergunningen aanvragen.

Awakenings wordt al vanaf 2001 georganiseerd in Houtrak, onderdeel van recreatiegebied Spaarnwoude. Sinds 2014 is het een tweedaags festival. Bezoekers hebben al langer de wens om op een tijdelijke festivalcamping bij het evenement te kunnen overnachten. Volgens hulpdiensten en wegbeheerders zal door de camping het verkeer meer verspreid zijn en zo voor minder overlast in de omgeving zorgen.

Nachtprogramma

Omwonenden zijn door Awakenings en het Recreatieschap Spaarnwoude, eigenaar van het terrein, tijdens een bewonersavond geïnformeerd. Bij de camping komt een nachtprogramma, waar de muziek veel zachter moet zijn dan overdag. Er wordt gecontroleerd of het geluid binnen de normen blijft.

Vergunningen

Voor de camping moet de organisator twee omgevingsvergunningen aanvragen.: één voor een camping en één voor het gedeeltelijk gebruik van het terrein voor een nachtprogramma voor de campinggasten. Deze aanvragen worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl en volgen de gebruikelijke procedure. Daarnaast moet zoals altijd een evenementenvergunning en een geluidsontheffing worden aangevraagd.

Bij het tweedaagse festival Mysteryland in het Haarlemmermeerse Bos is al enkele jaren een festivalcamping. De gemeente heeft daar goede ervaringen mee.

Bron: haarlemmermeergemeente

Kopfoto: Awakenings

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook