Mogelijke kaping vliegtuig Schiphol – Live blog

Schiphol – De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt vanwege een mogelijke kaping op Schiphol. Uit niet geverifieerde bronnen wordt er gesproken over 3 personen aan boord van een vliegtuig die dreigen met een mes.

Pier D afgezet.

Utrecht Centraal wordt op dit moment ook ontruimd

20:08 – Getuigen op locatie melden dat het gaat om een Airbus A330 van Air Europe. Al eerder werd er op Twitter gemeld dat het zou gaan om een airbus van deze maatschappij die vanaf Schiphol richting Madrid zou vertrekken.

20:14 – Tijdens het boarden heeft de gezagvoerder van het vliegtuig op de knop kaping/gijzeling gedrukt. Er zijn 27 passagiers (excl bemanning) ingestapt. Daarna is de boarding gestopt.

20:20 – inmiddels is het duidelijk dat de ontruiming van Utrecht CS gaat om een loos alarm. Een nog onbekend persoon zou een handbrandmelder hebben ingedrukt, waardoor een ontruiming in gang werd gezet.

20:35 – de KMAR meldt op Twitter Passagiers en crew veilig van boord. Onderzoek ter plaatse duurt nog voort.

20:50 – Spaanse passagier aan boord van toestel Air Europa twitterde dat agenten gewapend, met schilden en zelfs een motorzaag aan boord kwamen.

20:51 Air Europe laat het volgende weten op Twitter “Vals alarm Op de vlucht Amsterdam – Madrid werd vanmiddag per ongeluk een waarschuwing geactiveerd die protocollen voor ontvoeringen op de luchthaven lanceert. Er is niets gebeurd. Het spijt ons.”

Foto Inter Visual Studio

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook