N201 Hoofddorp, puinhoop na verkeersongeval bestuurder aangehouden

Hoofddorp – Een automobilist is gisterenavond laat op de Weg om de Noord, hard tegen de vangrail aan gebotst. De auto raakte hierbij total loss.

Een 19-jarige automobiliste verloor door onbekende reden de controle over het stuur. Ze klapte eerst op de binnenste vangrail, schoot daarna de weg weer over en kwam tot stilstand tegen de andere vangrail.

Volgens ooggetuigen waren politie, brandweer en ambulancepersoneel snel aanwezig. De drie inzittenden van de auto werden ter plaatste gecontroleerd. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis voor een verdere behandeling.

De N201 richting Hoofddorp is enige tijd afgesloten geweest. Er is door de crash veel schade aan de vangrails veroorzaakt. De auto mag worden afgeschreven, die is total loss.  De vrouw is aangehouden door de politie. Uit de blaastest bleek dat ze teveel gedronken had. Ze is meegenomen naar het politiebureau waar ze 6.5 keer de toegestane norm voor een beginnende bestuurder blies.  Ze zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

De schade aan de vangrails en de berm zal door de provincie worden verhaald op de vrouw.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook