Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel (A4); 16-19 december 2019

Schiphol – Van maandag 16 december tot en met donderdag 19 december 2019 werkt Rijkswaterstaat gedurende 4 nachten aan het onderhoud van de Schipholtunnel. Iedere nacht is 1 van de 4 tunnelbuizen van 23.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer.

In de nacht van dinsdag 17 december op woensdag 18 december geeft dat enige vertraging voor het verkeer. Er wordt dan gewerkt in de tunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Omleidingen Schipholtunnel (A4)

Voor het verkeer ter plaatse gelden de volgende omleidingen:

  • doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9
  • verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt hieronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies weggebruikers Schipholtunnel (A4)

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Bron Rijkswaterstaat

Kopfoto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook