NEP kettingbrief KLM gratis tickets circuleert op WhatsApp

Regionaal – Op WhatsApp gaat een kettingbrief rond waarin lezers zogenaamd door de KLM gratis tickets worden aangeboden in ruil voor het doorsturen van het bericht en het delen van persoonsgegevens. Maar die gegevens worden vervolgens verkocht aan tientallen bedrijven.

In het bericht worden twee gratis tickets aangeboden om “80 jaar kwaliteitsservice te vieren”. In de zogenaamde link naar de KLM-website, staat echter niet de letter k, maar een k met een punt eronder. De link leidt naar een phishing-website.


De KLM laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van het phishing-bericht. “We raden iedereen aan altijd naar KLM.com te gaan voor onze acties of te checken of ze op onze socialemediakanalen staan”, zegt een woordvoerder. De KLM heeft melding gemaakt van de fraude bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.

Mensen die hun gegevens hebben ingevuld, hoeven niet bang te zijn dat ze zijn gehackt. Volgens RTL Nieuws worden de gegevens gedeeld met bedrijven, zodat die via e-mail, post en telefoon reclame kunnen versturen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook