Nieuw gemeentewapen Haarlemmermeer

Schiphol e.o – Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl en een nieuw gemeentewapen. De gemeenteraden van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlemmermeer hebben op respectievelijk 3 en 5 juli ingestemd met het voorstel voor dat nieuwe wapen.

Het nieuwe gemeentewapen is een combinatie van elementen uit de twee ‘oude’ wapens. Het nieuwe wapen heeft een blauwe achtergrond. Een diagonaal golvende lijn verdeelt het schild in twee delen. Die golvende lijn is afgeleid van de golven uit het wapen van Haarlemmermeer. In het linkervlak staat de leeuw uit het wapen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, in het rechtervlak het graan uit het wapen van Haarlemmermeer. Boven het wapen staat ook straks weer de zogenaamde gouden ‘gravenkroon’ van drie bladeren en twee parels.
De wapentekenaar van de Hoge Raad van Adel gaat het nieuwe gemeentewapen nu vormgeven. Dat is naar verwachting in september gereed. Het definitieve wapen presenteren de gemeenten dan aan inwoners en ondernemers.

De kopfoto laat zien de ‘Oude’ gemeentewapens van Haarlemmerliede en Spaarnwoude (links) en Haarlemmermeer.

Bron: www.haarlemmermeergemeente.nl

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook