Nieuw-Vennepers maken een vuist tegen vervuilde grond

Regionaal – De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft het plan om, met vervuilde grond recreatieve heuvels te gaan maken. De dorpsraad van Nieuw-Vennep heeft de bewoners opgeroepen om vanavond met z’n allen een vuist te maken tegen de plannen.

Vanavond is er een bijeenkomst georganiseerd door de gemeente, waar deskundigen vragen van bezorgde inwoners zullen gaan beantwoorden. De deskundige zijn van de GGD en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De bijeenkomst begint om 19.00 in het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 te Nieuw-Vennep.

Het plan is om heuvels van zo’n 4,5 meter hoog te maken in recreatiegebied Park21 tussen hoofddorp en Nieuw-Vennep. De Dorpsraad juicht het plan toe, maar wel gebruikmakende van schone grond.

Park21

De gemeente Haarlemmermeer heeft zelf grond te kort, om Park21 op te kunnen hogen. De “licht”vervuilde industriegrond die hiervoor gebruikt gaat worden, is beschikbaar gesteld door de gemeente Amsterdam. Voor het afnemen van de grond krijgt de gemeente Haarlemmermeer een vergoeding van de gemeente Amsterdam. De grond zou voldoen aan de gestelde normen. In de Nota Bodembeheer wordt gesproken over ecologische aanvaardbare risico’s. Maar wat houdt dat precies in en wat is aanvaardbaar?

De dorpsraad roept iedereen op om naar deze avond te komen. “Als de Nieuw-Venneper ook vindt dat vervuilde grond in een recreatiegebied onacceptabel is, meld u dan!”, zegt Klein. Hij vindt dat de bewoners moeten komen om zich goed te laten informeren. “Juist omdat het een verkiezingsjaar is, waarin we onze nieuwe gemeenteraad kiezen, is het belangrijk dat inwoners laten weten wat ze willen. We rekenen op uw komst!”, schrijft de dorpsraad op haar website.

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook