Nieuwe actiedreiging ditmaal de vrachtafhandeling op Schiphol

SCHIPHOL – Dit keer dreigen de medewerkers van de vrachtafhandelaar Menzies met acties. Het ultimatum dat door Vakbond FNV is gesteld loopt woensdagmiddag af. De eisen zijn onder meer een hoger salaris. 

Bij Menzies op Schiphol werken ongeveer 350 mensen. FNV wil toewerken naar één cao voor de hele vrachtafhandelsector op Schiphol waar zo’n 1500 medewerkers actief zijn. Eerder werd er al een overeenkomst gesloten voor alle bagagehandelaars die op de luchthaven werkzaam zijn. Bij de bagageafhandeling is een ander onderdeel van Menzies betrokken.

Volgens FNV blijft de loonontwikkeling van de medewerkers bij Menzies World Cargo al jaren achter bij de rest van Nederland.

Zoals wij al eerder meldden begonnen de Beveiligers op Schiphol vorige week met acties voor een betere cao. Door stiptheidsacties ontstonden soms langere rijen bij de veiligheidscontroles op de luchthaven. FNV heeft bekend gemaakt dat ook deze acties voor een betere cao gewoon doorgaan.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook