Nieuwe acties Schiphol in voorbereiding, beveiligers gaan staken

Schiphol – Nu de werkgevers niet ingaan op de verbeterde CAO eisen van het FNV en CNV, dreigen ze met nieuwe acties. Met de zomervakantie voor de deur zal dit lange rijen wachtende reizigers kunnen gaan op leveren.

Met het verstrijken van het ultimatum dat zaterdag om 10:00 verliep worden er weer nieuwe acties verwacht. Hoe deze acties er uit gaan zien is op dit moment onbekend. In 2016 hielden de beveiligers stipheidacties en korte werkonderbrekingen, waarbij ze hun werk een aantal keer per dag voor 10 minuten neerlegden. Ondanks dat het maar een korte periode per keer was, resulteerde het in lange rijen wachtende reizigers voor de beveiligingspoortjes in de vertrekhal.

CAO eisen

De eisen van de bonden zijn een loonsverhoging van 3,5% en een werkweek van 34 uur. Op dit moment werken de beveiligers 40 uur per week, dat zou in stappen terug gebracht moeten worden tot 34 uur. Te beginnen met een werkweek van 38 uur op 1 januari 2019. De werkdruk op Schiphol is erg hoog, wat veel uitval van personeel tot gevolg heeft. De eisen gelden niet alleen voor de 1300 werknemers van GS4 Aviation, maar ook voor de andere beveiligingsbedrijven die op de luchthaven actief zijn.

Wanneer de acties precies gaan beginnen is nog onbekend, maar zeker is dat de reizigers hier rekening mee moeten gaan houden. Aanstaande zaterdag begint de zomervakantie voor regio Zuid en op 21 juli is Noord-Holland aan de beurt.

Zie ook ons vorige artikel voor over dit onderwerp.

Acties dreigen bij beveiligers Schiphol

 

 

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook