Nieuwe lokale partij doet mee aan verkiezingen Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – Aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november van de nieuw te vormen gemeente Haarlemmermeer (met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude erbij) doen zes lokale partijen mee. Eén daarvan is nieuw: GEZOND Haarlemmermeer.

De andere vijf politieke partijen zijn ÉÉN Haarlemmermeer, HAP (Haarlemmermeerse Actieve Politiek), SRH (Sociaal Rechts Haarlemmermeer),  Forza! en de CDVP (Christen-Democratische Volks Partij). Deze vijf zitten op dit moment al in de gemeenteraad.

Blanco

Landelijk geregistreerde partijen hoeven zich niet lokaal te registeren maar voor lokale en nieuwe partijnamen is de inschrijftermijn nu verstreken. Toch heeft het centraal stembureau de mogelijkheid om alsnog politieke groeperingen mee te laten doen. Maar dat gebeurt dan zonder partijnaam en met een blanco lijst tijdens de zitting van het centraal stembureau dat op dinsdag 9 oktober de kandidatenlijst vaststelt.
Zowel in Haarlemmermeer als in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is zo’n blanco lijst nooit eerder voorgekomen.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Bron: haarlemmermeergemeente.nl

Volg ons op Facebook