NMCX en Maatvast gaan voor een schone nieuwjaarsdag

Oud en nieuw zorgt voor veel gezelligheid, maar ook voor veel vuurwerkafval op nieuwjaarsdag. Daarom ondersteunen alle Maatvast-vestigingen ieder jaar het nieuwjaarsvegen in Haarlemmermeer. Samen met NMCX vragen ze aandacht voor een schone wijk. Ook na oud en nieuw. En dat is elk jaar weer een groot succes. Overal in Haarlemmermeer wordt er flink schoongemaakt. In steeds meer buurten en dorpen zie je inwoners op nieuwjaarsdag hun eigen wijk schoonvegen.

De best denkbare start voor 2020 is een schone start

Oud en nieuw betekent feestjes en vuurwerk, maar na afloop ook heel véél (vuurwerk)afval op straat. Steeds meer inwoners willen hier wat aan doen. Slaap op 1 januari dus eerst lekker uit, verdrijf de hoofdpijn ’s ochtends met een glaasje bubbels en app rond 11:30 ook je buren uit bed. Tijd voor een gezellig uurtje #Nieuwjaarsvegen!

Een oproep voor heel Haarlemmermeer

Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo’n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht. Daarom roept NMCX samen met Maatvast alle wijken en buurten in Haarlemmermeer op om samen te gaan Nieuwjaarsvegen. Met een uurtje Nieuwjaarsvegen maak je de straat weer helemaal schoon. En het is ook nog eens hartstikke gezellig: je kunt meteen je buren een gelukkig nieuwjaar wensen.

Doe wel voorzichtig

Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen maar altijd onder begeleiding van een volwassene. Vuurwerkafval kan gevaarlijk zijn. Veeg de vuurwerkresten bij elkaar en gooi het in de vuilniscontainer, zodat het niet in het milieu terechtkomt.

Meer weten over NMCX, neem dan contact op via info@nmcx.nl.

Foto: NMCX en Maatvast bundelen krachten voor een schone nieuwjaarsdag

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook