Onderhoud Buitenveldertbaan in juli

Schiphol – Van 14 tot 21 juli zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertbaan. Tijdens de werkzaamheden is de Buitenveldertbaan niet beschikbaar. De verwachting is dat er in deze periode iets vaker geland zal worden op de Schiphol-Oostbaan

Wat gaat er precies gebeuren?

Tijdens het onderhoud wordt er een aantal klussen uitgevoerd die niet veel tijd kosten. Daarom noemen we dit ‘klein onderhoud’. Zo worden de lampen van de baan schoongemaakt en de kapotte lampen vervangen. Ook wordt het rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigenwielen laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. Het wordt eerst met een hogedrukspuit los gespoten en daarna ‘opgezogen’ met een speciale vrachtwagen. Ook herstellen we op verschillende plekken het asfalt, maken de afwateringsgoten schoon en werken de baanmarkering bij.

Meer weten?

Wil jij weten wat de gevolgen van het onderhoud zijn voor het baangebruik? Ga naar www.bezoekbas.nl voor het actuele baangebruik.

Bron:schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook