Onderzoek naar doortrekken Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp

Regionaal – Er komt er een onderzoek naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn richting Schiphol en Hoofddorp. Dat staat te lezen in het coalitie-akkoord van de provincie Noord-Holland. Vandaag presenteerden de nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA samen met formateur Laura Bromet de plannen van Noord-Holland voor de komende vier jaar.

Om Noord-Holland in de toekomst bereikbaar te houden moet worden geïnvesteerd in alle vervoersmodaliteiten. Vanwege de druk op de ruimte krijgen openbaar vervoer en vervoer per fiets extra aandacht. In dat kader wordt er een onderzoek gestart naar het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.

Binnen deze coalitieperiode worden daarover bestuurlijke afspraken gemaakt met de regio en met het rijk. Behalve uitbreiding van de lijn richting Schiphol en Hoofddorp, zal ook gekeken worden naar het doortrekken richting Purmerend en Zaanstad.

Kopfoto: User:Willem_90

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook