KLM-piloten dreigen met staking

SCHIPHOL – Piloten van KLM dreigen met een staking, als het bedrijf niet voor vrijdag consessies doet wat betreft verlaging van de werkdruk en verhoging van het salaris. Dat laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers weten in een brief naar haar leden. In het schrijven staat niet wanneer de staking van start moet gaan.

De leden van de VNV verwierpen afgelopen mei het CAO-akkoord. “KLM neemt de bezwaren en wensen van haar piloten serieus. Er is daarom een stevig en omvangrijk pakket aan maatregelen en oplossingen op tafel gelegd die, tezamen met het eerder overeengekomen principeakkoord, volgens KLM leiden tot de zo gewenste werkdrukverlichting en verbetering van de work-life balance van piloten”, zo meldt de KLM.

_______

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook