Oorlogsmunitie levert boete op voor Amerikaan op Schiphol

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft zondagochtend 1 maart een 43-jarige Amerikaan beboet omdat hij in zijn bagage granaten en hulzen uit de 2de Wereldoorlog had zitten.

Marechaussees kregen een melding dat bij de veiligheidscontrole van ruimbagage diverse granaten en munitie waren aangetroffen. In de koffer zaten 3 handgranaten, 1 deel van een mortiergranaat en ruim 30 hulzen en onderdelen van munitie.

De opgespoorde eigenaar van de koffer verklaarde dat hij items uit de 2e Wereldoorlog verzamelde. Hij had de spullen met een metaaldetector gevonden in Duitsland en wilde deze meenemen naar huis. Omdat er nergens springladingen inzaten, zag hij hier geen gevaar in.

Geldboete

De man kon, nadat hij een geldboete van 750 euro had betaald, een dag later alsnog naar huis vliegen. De granaten en munitie zijn inbeslaggenomen.

Bron: FB Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook