Opening kinderschaatsbaan Hoofddorp

Hoofddorp – Op het Polderplein-Buiten, het ‘Warme hart-pleintje’, midden in Hoofddorp Winkelstad, kunnen kinderen tijdens de hele kerstvakantie, van vrijdag 21 december t/m zondag 6 januari, hun beste beentje voorzetten op een echte openlucht ijsbaan.

De schaatsbaan kan niet smelten, want hij bestaat uit kunststofplaten. De baan wordt door de IJsmeester regelmatig voorzien van een nieuw laagje, waardoor de baan lekker glad blijft. Tegen betaling van een borg van € 10,- kunnen schaatsen worden afgehaald bij één van de chalets. Daarmee kan ook gratis geschaatst worden. Eigen schaatsen zijn niet toegestaan op de baan. Er zijn ook gratis ijsbeertjes als schaatshulp beschikbaar. Natuurlijk is er ook een chalet met koek & zopie, verzorgd door de horeca-ondernemers aan het Polderplein-Buiten.

De ijsbaan is dagelijks open met uitzondering van de feestdagen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Hoofddorp Winkelstad.

Opening ijsbaan door burgemeester Onno Hoes
De feestelijke opening van de schaatsbaan is op vrijdag 21 december om 20.00 uur door Burgemeester Onno Hoes, die een kwartier daarvoor dan het startsein heeft gegeven voor de SantaRun op het Burgemeester van Stamplein. IJsbeer Bikkel is bij de ijsbaan aanwezig en daarmee kun je knuffelen en op de foto. De Kunstschaatsvereniging Haarlem (KSVH) zal zorgdragen voor een spetterende openingsshow. De rijders bestaan uit getalenteerde kunstschaatsers in de leeftijd van 5 tot en met 19 jaar. Eén van de deelneemsters, Tessel (15), is op de ranglijst 5e van Nederland en is ook al gekwalificeerd voor het NK kunstrijden 2019. Kortom, een feestelijke opening met grote kunstschaatstalenten.

De schaatsbaan wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlemmermeer en Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC).

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook