Opnieuw storing brandstoftoevoer Schiphol

Schiphol – Begin van deze avond komen de eerste meldingen binnen via Twitter dat er opnieuw problemen zijn met de kerosine toevoer op Schiphol.

Update 21:48 Annuleringen Op de website van Schiphol is te zien dat er diverse vluchten zijn geannuleerd.

Update 21:29 Vertragingen
Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat er een vertraging is van zo’n 30 tot 45 minuten. Reizigers moeten echter wel rekening houden met langere vertragingen die nog de hele avond kunnen duren.

Update 21:20 De storing is getraceerd en opgelost, vliegtuigen kunnen weer getankt worden. Door de kortstondige storing en tijdelijk afhandelingsverbod voor grondactiviteiten i.v.m. onweer Is het wel mogelijk dat vluchten zijn vertraagd vanavond. We adviseren reizigers die vanavond vliegen hun actuele vluchtstatus te controleren via de Schiphol app/website of via hun luchtvaartmaatschappij.  

Update 21:20 Passagiers melden dat vliegtuigen via tankwagens worden bijgevuld.

Meerdere reizigers melden op Twitter dat hun vlucht vertraging heeft vanwege een brandstof probleem. Vliegtuigen kunnen niet afgetankt worden op dit moment. Wat de oorzaak van de storing is is op dit moment nog onbekend. De persvoorlichting van Schiphol en Aircraft Fuel Supply  (AFS) zijn op dit moment niet bereikbaar vanwege de grote media aandacht.

Schiphol licht partners in via een SMS bericht

Luchthaven Schiphol heeft hun partners en vliegtuigmaatschappijen via een sms op de hoogte gesteld van de vertraging. Daarin staat onder andere dat er geen kerosine beschikbaar is op het moment en dat de crisisteam van de luchthaven op de hoogte is gebracht.

Op Schiphol.nl is het volgende te lezen

20.30: Op dit moment kunnen vliegtuigen op Schiphol niet getankt worden. Hierdoor ontstaan er vertragingen en mogelijk annuleringen. We werken hard aan op een oplossing.   

Op de vertrek- en aankomstborden op Schiphol is te zien dat er al veel vluchten zijn vertraagd.

24 juni was er ook al een grote storing waar 10.000 reizigers getroffen door werden. Lees ons eerdere artikel hier.

Foto’s Inter Visual Studio – Michel van Bergen

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook