Opsporing verzocht: Gewapende overval op kledingwinkel Zwanenburg

Zwanenburg – Gisteren werd er in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een gewapende overval op een kledingwinkel in Zwanenburg. Terwijl één dader op 8 december 2017 een verkoopster bedreigt, grijpt zijn handlanger een aantal dure jassen uit het rek. Van de daders zijn er bewakingsbeelden.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Donsjack en capuchon

Plaats van handeling is Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg. Daar komt op vrijdag 8 december 2017 net na 12.00 uur een jonge man binnen. Hij heeft een zwart donsjack aan met daaronder een lichtere kleur hoody, waarvan hij de capuchon over het hoofd draagt.

Helmen

De man kijkt wat rond in de winkel en lijkt daarbij vooral interesse te hebben in een rek met dure winterjassen. Al snel loopt hij zonder aankoop de winkel uit.

Tien minuten later is hij terug, mét een handlanger. Beide mannen dragen nu een helm met vizier. Terwijl de handlanger een verkoopster bedreigt met een mes, grijpt de man met het zwarte donsjack een stapel van de dure jassen uit het rek.

Met die buit rennen ze samen de winkel uit en eenmaal buiten gaan ze er vandoor op een zwart met blauwe scooter. Die is vermoedelijk van het type ‘Agility City 16+’ van het merk Kymco.

De mannen vluchten via de Zwanenburgerdijk in de richting van Amsterdam.

Wie heeft die vrijdag 8 december 2017 de twee mannen gezien op de zwart met blauwe scooter, in de omgeving van de Kerkhoflaan op de Zwanenburgerdijk of ergens anders?

900 euro per stuk

De gestolen jassen, van het merk Moose Knuckles, hebben een winkelwaarde van ongeveer 900 euro per stuk. Het is goed mogelijk dat de daders ze ergens te koop hebben aangeboden. Of misschien is het iemand opgevallen dat iemand in de omgeving ineens zo’n dure jas had.

Is u opgevallen dat iemand in uw omgeving ineens zo’n jas van Moose Knuckles had? Of heeft u wellicht zulke jassen te koop aangeboden gezien?

Kenmerken daders

Beide daders droegen zwarte sportschoenen met witte zolen, zwarte handschoenen en een blauwe spijkerbroek met slijtageplekken.

De man die de voorverkenning deed en de jassen wegnam, is blank en vermoedelijk tussen 18 en 25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is tussen 1.85 en 1.90 meter lang.

Zijn handlanger is maar één keer in de winkel geweest en hield daarbij het vizier van zijn helm gesloten. De donkergroene jas die hij aanhad, is waarschijnlijk van het merk Canada Goose.

Wie heeft een idee wie de mannen zijn die op 8 december 2017 de kledingwinkel overvielen aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg?

Winkel is vaker doelwit

Er is de politie alles aan gelegen om het duo in de kraag te vatten. Wanneer dat lukt, kunnen de jonge mannen meer vragen verwachten dan alleen over de overval van 8 december 2017.

In de eerste week van juli 2018 zijn bij kledingwinkel Haverhals een ramkraak én een overval gepleegd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende incidenten.

Tekst en beeld: Opsporing verzocht

Bekijk hier dit item in de uitzending van 10 juli 2018:

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook