OV-staking 28 mei: Beperkt treinverkeer, geen bussen en drukke wegen rond Schiphol

Schiphol – De FNV heeft medewerkers in het openbaar vervoer opgeroepen om op dinsdag 28 mei te staken. Door deze staking rijden er geen bussen en is er maar zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Schiphol. We verwachten grote drukte op de wegen rond de luchthaven. We vragen je alvast goed voor te bereiden en rekening te houden met extra reistijd.

kort geding

Tijdens een kort geding besloot de rechter gisteren dat de vakbonden dinsdag 28 mei, tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer, mee moeten werken aan een pendeldienst per trein op het traject Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam vier keer per uur. Schiphol spande het kort geding aan omwille van de veiligheid van reizigers en de bereikbaarheid van de luchthaven.

CEO Dick Benschop: “Wij zijn blij met dit besluit van de rechter. Reizigers moeten er echter nog steeds rekening mee houden dat door het beperkte verkeer en de drukte op de wegen Schiphol slecht bereikbaar is. Samen met alle betrokken partijen bereiden we ons voor en werken we aan aanvullende operationele maatregelen om de te verwachten drukte zo goed mogelijk op te vangen.” Schiphol zet onder meer extra mensen in, waaronder kantoorpersoneel. Daarnaast zorgen de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol voor extra mensen die het verkeer reguleren. Andere maatregelen worden vandaag en morgen verder uitgewerkt.

Schiphol adviseert reizigers de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen, zich goed voor te bereiden en de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden in verband met hun reis naar Schiphol. Voor informatie over hun vlucht worden reizigers geadviseerd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Net als de lokale autoriteiten roept Schiphol mensen op alleen naar de luchthaven te komen als dat strikt noodzakelijk is

Reis je 28 mei met de trein van of naar Schiphol? Houd dan rekening met treinen die niet rijden, vertragingen en drukte in de trein en op de stations. Het is niet mogelijk om met de bus te reizen. Doordat veel reizigers met de auto of taxi komen zal het extra druk zijn op de weg.

Je bent natuurlijk welkom op Schiphol, maar als je niet per se op 28 mei op de luchthaven hoeft te zijn, dan zijn we je bijzonder dankbaar als je jouw bezoek uitstelt.

Als de staking woensdag 29 mei om 04.00 uur ’s ochtends voorbij is, duurt het nog enige tijd voordat de treinen, bussen en trams weer volgens de dienstregeling gaan rijden. Naar verwachting is dat pas in de loop van woensdagmiddag.

Advies

Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. Ga je met de auto, taxi of Uber, reis dan zoveel mogelijk samen en bekijk de actuele verkeersinformatie voor je vertrekt. Wil je toch per trein reizen? Raadpleeg dan de NS Reisplanner of Reisplanner Xtra app.

 

Bron. Schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook