Papierinzameling: er is iets veranderd in de Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – In Haarlemmermeer gebeurt het nog: verenigingen die huis aan huis, of met containers op vaste locaties, oud papier inzamelen om de contributie voor de leden laag te houden.

Op dit moment is echter sprake van lage oud-papierprijzen. Om die reden zijn de opbrengsten minder. Om kosten te besparen zijn nu op vaste locaties de inzamelcontainers bij verenigingen weggehaald.

Huis-aan-huisinzameling door verenigingen gaat nog in ieder geval tot de zomer door, waarna opnieuw de balans wordt opgemaakt. Het is goed om het oud-papier apart in te blijven leveren! Zo bespaart duizend kilogram oud papier één boom, veel werk en CO2-uitstoot. Het zou dus een fikse milieuwinst zijn als de 11 procent oud-papier die nu nog in het restafval belandt, in de papiercontainer terechtkomt of bij de verenigingen. 

Wegbrengen

Bewoners die gebruik maakten van de containers op locatie kunnen hun papier naar de gemeentelijke papiercontainers brengen. Om ervoor te zorgen dat mensen hun oud papier goed kwijt kunnen, wordt de capaciteit van bestaande brengparkjes uitgebreid. Hiervoor plaatst Meerlanden bij een aantal brengparkjes aanvullend (bovengrondse) papiercontainers. Vooral in de buurten waar containers zijn verwijderd. Ook gaat Meerlanden de containers vaker legen. 

Bron:Haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook