Personeel winkels Schiphol belastingvrije zone in actie tegen aangekondigd ontslag

Schiphol – Winkelmedewerkers van Schiphol Airport Retail (SAR) komen in actie tegen een plan van hun directie om een grote ontslagronde door te voeren. Tientallen van de 280 personeelsleden dreigen te worden ontslagen.

Morgenochtend 2 september om 11.00 wordt daarom een petitie aangeboden aan de SAR-directie. De FNV vindt dat te snel te ingrijpende maatregelen worden genomen. Bovendien wil de directie mensen afschepen met een fooi.

De Schiphol Airport Retail groep heeft de afgelopen jaren miljoenen euro’s winst gemaakt. Linda Vermeulen, FNV-bestuurder Handel: ‘We begrijpen dat het nu met de coronacrisis een bijzondere tijd is, en dat er de afgelopen tijd minder omzet is gemaakt in de winkels. Maar we hebben het hier over een zeer gezond bedrijf. De rekening wordt te snel en te zwaar bij de werknemers neergelegd.’ De petitie is door een paar honderd mensen ondertekend. Vermeulen: ‘Ook veel andere Schipholmedewerkers vinden dit schandalig en hebben uit solidariteit getekend.’ 

Misplaatste pilot van SAR

Winkelmedewerkers zijn bovendien boos over een misplaatste pilot van hun werkgever. Sinds een paar weken mogen zij geen cash-geld meer aannemen van klanten. Alleen pin en creditcard worden geaccepteerd. ‘Terwijl juist achter de douane klanten van hun laatste euro’s af willen. Medewerkers hebben bijgehouden hoeveel geld zij mislopen. Het gaat in totaal om honderden euro’s per medewerker, dus duizenden euro’s per dag en tienduizenden euro’s per maand. De werkgever voert dit met droge ogen door, en vertelt tegelijkertijd dat er vanwege de lagere omzet mensen uit moeten. Heel erg schandalig’, zegt Linda Vermeulen.

Al 10 jaar geen nieuwe cao

Een grote groep collega’s is een petitie begonnen. Zij willen hun baan houden én in gesprek met de directie over de arbeidsvoorwaarden. Er is al meer dan 10 jaar geen nieuwe cao dus het is tijd voor verbeteringen. 

Bron FNV

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook