Persoon met coronavirus zit in speciale container brandweerkazerne Hoofddorp

Hoofddorp – Op het terrein van de Hoofddorpse brandweerkazerne zijn eerder vorige week speciale containers neergezet. In een van deze containers zit een persoon in quarantaine die besmet is met het coronavirus. De persoon zit sinds maandag in quarantaine, meldt Hart van Nederland.

Vermoedelijk gaat het om een reiziger die via Schiphol Nederland is binnengekomen. Het is nog onbekend wie de persoon is en welke nationaliteit hij/zij heeft.  

“Stel dat je strandt op Schiphol en je bent besmet met het virus, dan worden deze containers gebruikt”, laat een woordvoerder van de gemeente weten aan Hart van Nederland.  We zijn voor deze persoon op zoek naar een passende locatie en we weten nog niet hoelang dit gaat duren.

Eerder vorige week zijn er zes van deze speciale containers op het terrein van de brandweer gezet.

Het RIVM meldde eerder vandaag woensdag dat er vijftien nieuwe besmettingen zijn gemeld. In totaal zijn er nu 38 personen positief getest in Nederland.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook