Polderbaan komende week tijdelijk buiten gebruik door gepland onderhoud

Schiphol voert tussen maandag 23 september en zondag 29 september geplande onderhoudswerkzaamheden uit bij de Polderbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Polderbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol.

Preferente banen

De Polderbaan en de Kaagbaan zijn zogenoemde ‘preferente banen’ en worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes over minder dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit.

Aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden

Door buitengebruikstelling van de Polderbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden afgehandeld op de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

Werkzaamheden

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Polderbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen.

Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo’n 75 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Polderbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

bron: schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook