Politie duwt auto van de weg bij Hoofddorp na wilde achtervolging

kopfoto Politie

Hoofddorp – Een gevaarlijke achtervolging over de A4 is woensdagmiddag dankzij het snelle handelen van de politie goed afgelopen. De vluchtende bestuurder moest door agenten tot stoppen worden gebracht door het veroorzaken van een kleine aanrijding.

De Landelijke Eenheid Noordwest kreeg gistermiddag een melding binnen dat er een auto met valse kentekenplaten over de A4 bij Hoofddorp zou rijden. De politie nam een tactische positie in en zagen het voertuig al snel rijden. Bij het zien van de agenten gingen de verdachten er op hoge snelheid vandoor.

Hierbij werden wij en andere voertuigen meermaals gesneden”, schrijft de politie op Facebook. “Nadat het voertuig door de berm keerde, zagen wij kans het voertuig een tik te geven om de achtervolging te beëindigen.”

 

Op foto’s is goed te zien dat de vluchtauto na de ‘tik’ tegen een lantaarnpaal is geklapt.

Cocaïne

Beide inzittenden, een man van 25 jaar oud uit Alphen aan de Rijn en een man van 24 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De bijrijder bleek ook nog 46 dagen gevangenisstraf open te hebben staan voor het niet uitvoeren van een eerder opgelegde taakstraf en had meerdere wikkels cocaïne bij zich.

 

 

bron en foto’s: politie

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook