Protest Greenpeace op Schiphol – Groot fotoverslag

Schiphol – Vanmorgen bezetten enkele honderden actievoerders van Greenpeace Schiphol Plaza. De groepering wilde hiermee bewerkstelligen dat Schiphol een klimaatplan zou gaan vaststellen.

De burgemeester van Haarlemmermeer had de demonstranten een buitenlocatie toegewezen rondom het buitenplein op het aankomstniveau van de luchthaven. Ondanks het verbod, bezetten honderden demonstranten rond 11:00 uur Schiphol Plaza.

De demonstranten kregen van de Koninklijke Marechaussee door dat er vanaf 12:00 uur gehandhaafd zou gaan worden. Rond 12:45 uur werden de eerste demonstranten op een rustige en vreedzame manier van de Plaza verwijderd.

Toch had de KMAR nog de handen vol om alle demonstranten te arresteren. Om 17:45 was nagenoeg iedereen door de marechaussee meegenomen. Nog slechts een handje vol, waaronder de zogenoemde “paalzitters”, moeten worden verwijderd.

Groot fotoverslag: Inter Visual Studio

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook