Rechtszaak Diamantroof Schiphol op woensdag 21 november van start

Foto - exclusief Haico Kats

Schiphol – Op woensdag 21 november start op de rechtbank Schiphol de strafzaak tegen 10 verdachten van de grootste diamantroof in de Nederlandse geschiedenis. Op 25 februari 2005 werd deze roof op Schiphol gepleegd. De daders maakten naar schatting voor 75 miljoen euro aan diamanten en sieraden buit.

Oorspronkelijk waren er 11 verdachten. Eén van deze mannen, de hoofdverdachte, is vorig jaar overleden. Van de huidige 10 verdachten worden er 4 verdacht van witwassen en heling. Zes anderen worden verdacht van roof of medepleging van roof. Eerder trachtte het OM al een zaak te beginnen. Deze werd verworpen wegens gebrek aan bewijs. Doormiddel van jarenlang recherchewerk kwamen er nieuwe aanwijzingen binnen. Inmiddels denkt het OM dat er voldoende bewijs is voor deze zaak.

Op 21 november is, zoals gezegd, de eerste zittingsdag. In totaal zijn er ruim tien zittingen gepland. De uitspraak zal plaatsvinden op 28 januari 2019.

Beelden van de diamantroof – exclusief Haico Kats

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook