Rechtszaak Diamantroof Schiphol, voormalig Schiphol-medewerker ontkent

foto's exclusief - Haico Kats

Schiphol – Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de eerste dag van de rechtszaak tegen de verdachten van de diamantroof die plaatsvond op Schiphol in februari 2005.

In de rechtbank op Schiphol meldden zich vanmorgen vroeg 6 verdachten die betrokken zouden zijn bij de gewelddadige diamantroof in 2005. Bij de diefstal in februari 2005 werd er voor in totaal aan 72 miljoen dollar aan diamanten buitgemaakt.  Na lang recherche werk werden er 7 verdachten aangehouden. Een van deze verdachten is onlangs overleden. Hij pleegde zelfmoord.

Het totale gewicht van de gestolen diamanten komt uit op 205 kilo, welke in een voertuig vanaf platform B zijn vervoerd. Van de ruim 72 miljoen is er nog ruim 43 miljoen vermist. Het restant is in het voertuig achtergebleven. De diamantentroof staat te boek als een van de grootste overvallen uit de Nederlandse geschiedenis.

5 van de 6 verdachten beroepten zich op hun zwijgrecht. Een van de verdachten, die op dat moment werkzaam was op de luchthaven, ontkent iets met de roof te maken te hebben.

De uitspraak is op 28 januari, tot die tijd zijn er meerdere zittingen gepland.

Foto’s: exclusief Haico Kats

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook