Regenboogvlag permanent bij ingang raadhuis Hoofddorp

Hoofddorp – Vandaag om 10.00 uur is de regenboogvlag gehesen door wethouder Marjolein Steffens-van de Water. De vlag hangt voor de ingang van het raadhuis in Hoofddorp. Hiermee voert de wethouder een motie uit van de gemeenteraad die afgelopen donderdag met een meerderheid van stemmen is aangenomen.

Het is de bedoeling dat de regenboogvlag permanent wappert voor het raadhuis en niet alleen wordt gehesen bij incidenten of op Coming Out Day. Directe aanleiding voor het hijsen van de regenboogvlag is de zogenoemde Nashville-verklaring die voor veel beroering heeft gezorgd in de LHBTI-gemeenschap en daarbuiten.

Vanmorgen om 10.00 uur werd de vlag door burgemeester Onno Hoes en wethouder Marjolein Steffens de mast ingehesen.

Burgemeester Onno Hoes heeft vanmiddag ook een column geplaatst over de Nashvilleverklaring

Mijn standpunt over de Nashvilleverklaring hoef ik in deze column niet uiteen te zetten, die kent u wel. Maar waarom wapperde de regenboogvlag vorige week niet fier voor het raadhuis? Wij komen als gemeente toch op voor de belangen van homoseksuelen en transgenders? Dat klopt. Door de ophef in de media zijn we geneigd te reageren op incidenten, maar het is veel belangrijker dat we het overkoepelende thema aan de kaak stellen. Dat we met elkaar in gesprek gaan over de standpunten en aangeven waar onze grenzen liggen.

De complete column is terug te vinden op de website van haarlemmermeergemeente.nl

bron haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook