Reminder: vannacht gaat de wintertijd in

Regionaal – Vannacht gaat de wintertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag, gaat de klok om 03:00 uur weer terug naar 02:00 uur. We kunnen dus een uurtje langer slapen. Het wordt een uur eerder licht en een uur eerder donker.

Ook volgend jaar blijven we de klok gewoon verzetten. In 2021 moeten alle EU-lidstaten een keuze maken of ze vasthouden aan de winter- of aan de zomertijd. Eigenlijk zou deze beslissing al in 2019 gemaakt worden, maar de verschillende landen konden niet op korte termijn eens worden wat de nieuwe tijd moet worden.

Ook Nederland is hier nog steeds niet over uit. Wel heeft ons land aangegeven in dezelfde tijdszone te willen blijven als buurlanden Duitsland en Belgie.

 

Relevant artikel:

Landen kiezen in maart individueel voor zomer/wintertijd, tijd-chaos in Europa? (poll)

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook