Rutte: Advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimten

Regionaal – Een meerderheid van de tweede kamer is voor een landelijk richtlijn voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, horeca, vliegvelden en musea.

De premier ontarmde het plan van de tweede kamer. De maatregel gaat per direct in, waarna aanstaande vrijdag verder op de details wordt ingegaan.

Tot vanmiddag gold dit dringende advies alleen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat wordt nu dus een landelijke richtlijn, geldig voor alle publieke gelegenheden waar het houden van voldoende afstand niet mogelijk is. Schoolgebouwen zullen voorlopig een uitzondering op deze regel krijgen.

Ook vanuit de horeca en detailhandel klonk er een grote roep om een landelijke richtlijn voor mondkapjes.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook