Schapen maken nachtelijke wandeling op de A9

Aalsmeer – Vannacht werd het verkeer op de A9 bij Aalsmeer geconfronteerd met een twintigtal hele bijzondere weggebruikers. Automobilisten werden opgeschrikt door een kudde schapen.

Rijkswaterstaat wist de weg doormiddel van een vrachtwagen te blokkeren. Uiteindelijk werden de schapen ingesloten tussen twee linten. De schapen werden in kleinere groepen per aanhanger naar een afzetting in natuurlijk gebied vervoerd. Na het weghalen van de afzetting werd de A9 weer vrijgegeven. Helaas hebben twee schapen het avontuur niet overleefd.

In het begin van de ochtend meldde de eigenaar van de schapen zich. “De schapen worden zometeen na een pittige preek van de baas meegenomen naar hun eigen vertrouwde omgeving”, aldus de Officier van Dienst van Rijkswaterstaat.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook