Schiphol: China Eastern A330 geland op de Polderbaan met remprobleem

Schiphol – Een Airbus A330-200 van China Eastern is vrijdag op Schiphol geland met een remprobleem.  

Polderbaan

De Airbus vertrokken vanaf Shanghai maakte een geslaagde landing op de Polderbaan. Tijdens het uitrollen bleek dat de remdruk was weggevallen, door vermoedelijk een hydraulisch lek. De verkeerstoren werd daarop door de crew geïnformeerd en gevraagd op de baan te mogen stoppen. Andere vliegtuigen, die op het punt stonden te landen op de Polderbaan zijn uitgeweken naar de Buitenveldertbaan.

Hydraulisch Lek

De airbus van China Eastern kwam volledig tot stilstand op de polderbaan.  De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Met toestemming van de verkeerstoren schakelden de piloten de motoren volledig uit. Na controle werden geen lekkages geconstateerd. Ook de baan werd geinspecteerd, er werden geen sporen van gelekte hydraulische vloeistof aangetroffen.

Sleepwagen

Met een sleepwagen is het vliegtuig naar het platform gesleept. De Polderbaan werd daarna weer vrijgeven voor gebruik. De Airbus staat sinds het incident nog steeds aan de grond op Schiphol.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Kopfoto: Ronald Vermeulen

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook