Schiphol in top-10 duurste taxi’s van Europa

SCHIPHOL – In Europa kost een taxiritje van luchthaven naar het stadscentrum gemiddeld 40 euro. Schiphol komt daarmee in prijs per kilometer (2,65 euro) op de tiende plaats van duurste taxivliegvelden.

Dat blijkt uit een Brits-Nederlands onderzoek gehouden op de vijftig drukste luchthavens in Europa. Het gaat hierbij alleen om de officiële taxitarieven.

Duurste ritjes

Het meest betalen reizigers in Genève (5,67 euro per km), Zürich, Kopenhagen, Nice, Düsseldorf en Brussel (tussen 3 en 5 euro). Door de relatief lange afstanden naar hartje Londen zijn taxiritjes vanaf de Londense luchthavens het duurst, daar betaal je al gauw ruim 100 euro voor een ritje.

Goedkoopste ritjes

Het goedkoopst zijn volgens het onderzoek de Turkse, Roemeense, Poolse en Russische vliegvelden met vaak nog geen halve euro per kilometer ritprijs. Zo kost de luchthaventaxi in de Turkse badplaats Antalya niet meer dan 7 euro. Schiphol heeft een vergelijkbare afstand, maar daar kost het 45 euro.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook