Schiphol: spoor tijdelijk hersteld, deel treindienst hervat

Schiphol – Vrijdagochtend is er rond 10:30 uur een spoorstaafbreuk geconstateerd bij station Schiphol. Hierdoor was perron 1 op Schiphol enige tijd niet te bereiken en reden er minder treinen van en naar Schiphol. De aannemer heeft het spoor inmiddels tijdelijk hersteld, waardoor een deel van de treindienst weer is hervat.

Onze aannemer ging aan de slag om het spoor te repareren. Om zo snel mogelijk weer zoveel mogelijk treinen te laten rijden is gekozen voor tijdelijk herstel: er is een zogenoemde ‘noodlasplaat’ aangebracht. 

Treinen rijden met tien kilometer per uur over de noodlasplaat

Hierdoor kunnen treinen wel rijden, maar mogen ze niet harder dan met tien kilometer per uur over de bewuste spoorstaaf. Een deel van de treindienst is dus inmiddels weer hervat, maar door de snelheidsbeperking lukt het niet om alle treinen weer te laten rijden. Reizigers wordt aangeraden om een reisplanner te raadplegen voor vertrek.  

Volledig herstel volgt vannacht

Vannacht gaat de aannemer aan de slag om het spoor volledig te herstellen. De kopfoto is een voorbeeld van een kapotte spoorstaaf, dit is niet de spoorstaaf bij Schiphol.

Bro: Prorail 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook