Schiphol verhoogt aantal feromonenvallen na vondst Japanse kever

Lamba - Eigen werk - onder licentie CC BY-SA 3.0, - geen modificaties

Schiphol – Op 11 september j.l. werd er in de buurt van een cargoplatform een dood vrouwelijk exemplaar van de gevreesde Japanse kever (Popillia Japonica) ontdekt. De kever zat gevangen in één van de veertien vallen die rondom het cargo-gebied op de luchthaven zijn geplaatst. De vondst van de kever zorgt voor extra maatregelen op Schiphol.

Vermoedelijk is de kever meegekomen met vracht vanuit het buitenland. De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) identificeerde de kever op 17 september als de Popillia Japonica. Deze kever kan uitgroeien tot plaag en daarmee landbouwgewassen in ons land bedreigen.
Sinds 2015 staan er op de luchthaven diverse feromonenvallen. Deze vallen scheiden een geur af waar de insecten op af komen. Door de vondst van de kever in september zal het aantal vallen op Schiphol worden verhoogd tot 20 stuks per vierkante kilometer in een straal van 1 kilometer rondom de vindplaats van dit exemplaar. Verdere maatregelen zijn vooralsnog niet nodig.
Kopfoto: Door Lamba – Eigen werk – onder licentie CC BY-SA 3.0, – geen modificaties
Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook