Schiphol zakt plaats op lijst best verbonden luchthavens

Schiphol – Op de ranglijst van overstapluchthavens met de beste connectiviteit wereldwijd is Schiphol van de tweede naar de derde plaats gezakt.

Dat blijkt uit een rapport van Airport Council International (ACI). Schiphol moet de tweede plaats afstaan aan Dallas-Fort Worth, omdat ‘de capaciteitslimiet de ontwikkeling van de connectiviteit beperkt’. Op de ranglijst van directe connectiviteit blijft Schiphol de op een na best verbonden luchthaven van Europa.

ACI berekende de score voor de hub-connectiviteit op basis van het aantal verbindingen, de kwaliteit daarvan en de overstaptijden voor passagiers. Directe connectiviteit betreft de verbindingen zonder overstap. Zonder overstap is Nederland via Schiphol direct verbonden met 327 bestemmingen in 98 landen.

Beide ranglijsten worden aangevoerd door Frankfurt.

Bron:Schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook