Schipholbaas Benschop spreekt zich uit over uitbreiding Noord-Zee

Schiphol – De grote baas van Schiphol, Dick Benschop, heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken over de mogelijke uitbreiding van de luchthaven op de Noord-Zee. „Wij staan ervoor open en vinden het een goed initiatief dat de minister de haalbaarheid daarvan onderzoekt”, aldus Benschop tijdens een bijeenkomst voor de inwoners van Haarlemmermeer afgelopen weekend.

Begin december bespreekt de Tweede Kamer het idee om twee landingsbanen voor de kust van IJmuiden aan te leggen. Uitbreiding op zee is de laatste groeimogelijkheid voor Schiphol. Door de komst van deze banen, kunnen de twee banen die op Schiphol het meeste overlast geven worden gesloten.

Of de uitbreiding op zee er komt is nog onzeker. De kosten en de veiligheid spelen een belangrijke rol. Het onderzoek van het ministerie wordt in januari afgerond. Daarna zal er definitief een beslissing genomen worden.

Relevant artikel:

www.schipholregio.nl/schiphol-verplaatsen-naar-de-noordzee-de-minister-gaat-het-onderzoeken

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook