Signaalwaarde boven 7 extra maatregelen aangekondigd

Haarlemmermeer e.o. – In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen toegenomen in de veiligheidsregio Kennemerland. Hierdoor is Kennemerland boven de signaalwaarde gekomen van 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners. Als een veiligheidsregio meerdere dagen boven de waarde van 7 uitkomt, gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk.

Om deze situatie onder controle te krijgen neemt Veiligheidsregio Kennemerland extra maatregelen.

Het aantal besmettingen blijft stijgen. Een analyse van de GGD laat zien dat veel besmettingen plaatsvinden onder jongeren, in huiselijke kring en op het werk. In de regio Kennemerland, waar Haarlemmermeer onder valt, vallen afgelopen week met name de besmettingen op scholen, bij zorginstellingen en sportverenigingen op. 

Extra maatregelen

Kennemerland legt de focus op aanvullende maatregelen bij scholen, zorginstellingen en het voorkomen van illegale feesten. Dit laatste door gebieden aan te wijzen waar mensen in de nachtelijke uren niet aanwezig mogen zijn. 
Het gaat om de volgende maatregelen:

  • de horeca mag vanaf 24:00 uur geen nieuwe bezoekers meer toelaten, muziek moet om 24:00 uur uit en om 1:00 uur sluiting;
  • verbod op gezelschappen van meer dan 50 personen binnen en buiten;
  • meldplicht voor organisaties voor samenkomsten van meer dan 50 personen.

De schouders eronder

We zijn allemaal klaar met Corona, maar Corona is niet klaar met ons. Op dit moment is één op de ongeveer 250 mensen in Nederland besmettelijk en in Noord-Holland is de kans nog groter dat u iemand tegenkomt die besmet is, die bij u op bezoek komt of net als u aanwezig is op een feestje. We zijn dus genoodzaakt deze maatregelen te nemen om zo snel mogelijk het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit kan alleen als we met elkaar onze schouders eronder zetten. Juist nu, met de herfst en dus het griepseizoen in aantocht.

Zegt Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland. 

Vanaf zondag 20 september worden de maatregelen van kracht in een nieuwe noodverordening.

Bron:Haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook