Smartphonezaak Zwanenburg beschoten: “Het wordt steeds gekker in het dorp”

ZWANENBURG – Afgelopen zaterdagnacht is Smartphonezaak Newfone aan de Dennenlaan in Zwanenburg beschoten. Rond 03.15 uur doorboorde een kogel door de winkelruit, zo meldt de zaak op Facebook.

Op foto’s die Newfone bij het Facebookbericht heeft geplaatst, is de gebruikte kogel te zien. De zaak schrijft: “Het wordt stéeds gekker in het dorp. Na een serie van overvallen nu een kogelgat door de Newfone winkelruit!”

Newfone roept via Facebook getuigen op om contact op te nemen met de politie.

Ramkraken, gewapende overval
Het schietincident volgt na een lange reeks van overvallen en inbraken bij Zwanenburgse collega’s van Newfone. Zo is de kledingzaak van ondernemer Jenke Haverhals al zó vaak doelwit van criminelen geweest. Het lijkt wel alsof het inmiddels ‘normaal’ is geworden.

Er is een onderzoek gaande waarbij de gemeente Haarlemmermeer verschillende maatregelen onder de loep neemt om criminelen buiten het dorp te houden. Denk hierbij aan extra cameratoezicht, extra surveillances door handhavers of het inzetten van straatcoaches. Maar ook een mogelijke optie is bruggen die worden opgehaald zodra er een overval of ramkraak heeft plaatsgevonden.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

 

foto’s: newfone

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook