Spaarne Gasthuis doet mee aan landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november

Haarlemmermeer – Het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid, Haarlem Noord en Hoofddorp doen mee aan de eerste landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november. Op dit moment is het personeel bezig om te inventariseren wat dat voor gevolgen heeft voor de zorg en de patiënten. 

Op die dag sluiten tientallen ziekenhuizen en revalidatiecentra in het land de deuren voor niet-spoedgevallen. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, worden 24 uur lang gesloten voor niet-spoedeisende zaken.

Het is nog niet bekend wat de staking voor precieze gevolgen heeft voor het personeel en de patiënten. Het gaat bij de staking in ieder geval niet om spoedeisende hulp. “Die gaat altijd door”, volgens een woordvoerder van een van de deelnemende ziekenhuizen. Op dit moment is het bestuur nog druk bezig met de inventarisatie van de staking, wie er mee doen en hoe er die dag wordt omgegaan met de zorg.

Zorgen van patiënten

“We snappen dat mensen – die op 20 november een ingreep gepland hebben – zich nu afvragen wat er gaat gebeuren. Deze patiënten worden absoluut van tevoren geïnformeerd. We weten alleen nog niet precies wie de situatie allemaal zal treffen omdat we nog aan het kijken zijn welke exacte afdelingen allemaal meedoen. Volgende week zal er in ieder geval met deze mensen contact worden gezocht”, aldus de woordvoerder van een van de deelnemende ziekenhuizen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook