Spoedpost Spaarne Gasthuis tijdelijk deels verplaatst naar Hoofddorp

Foto: Spaarne Gasthuis

Haarlemmermeer – De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem Noord sluit tot nader order de deuren vanaf 4 januari 2021. Spoedeisende zorg wordt geconcentreerd in Haarlem Zuid en Hoofddorp. De huisartsenpost in Noord blijft wel open op de bestaande tijden tijdens avond, nacht en weekend.

Het ziekenhuis treft deze maatregel vanwege het toenemende aantal coronapatiënten. Om de sterke toestroom van coronapatiënten te kunnen opvangen is er meer personeel nodig. Het personeel van de spoedpost kan worden ingezet op andere plekken in het ziekenhuis, waaronder de corona-IC en de corona-unit in de kliniek.

Het Spaarne Gasthuis blijft, ondanks deze tijdelijke en gedeeltelijke sluiting, hoogwaardige spoedzorg bieden op meerdere locaties. Er wordt in de avonden en weekenden wel huisartsenzorg geboden in Haarlem Noord, zoals men al gewend is. Spoedeisende huisartsenzorg is daar op werkdagen beschikbaar tussen 17:00 en 23:00 uur. In het weekend is de huisartsenpost in Noord open tussen 08:00 en 23:00 uur. De huisartsen blijven ook visite rijden in Haarlem Noord.

Wat betekent dit voor mensen met een acute zorgvraag?

Patiënten met een hulpvraag kunnen tijdens kantooruren terecht bij hun eigen huisarts.

Bij een acute zorgvraag buiten kantooruren bellen ze de spoedpost via nummer (023) 224 2526. De triagist beoordeelt wat er nodig is.

  • Voor een afspraak op de huisartsenpost kan de patiënt gewoon terecht in Haarlem Noord.
  • Is het nodig dat de patiënt naar de spoedeisende hulp komt dan gaat hij naar Haarlem Zuid. De extra aanrijtijd is maximaal 7 minuten.

Bij levensbedreigende situaties bellen mensen 112. De ambulancediensten rijden naar het juiste ziekenhuis.

Bron: Spaarne Gasthuis

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook