Test vliegtuig Honeywell deed Schiphol aan

SCHIPHOL – Op maandag 20 augustus landde het testvliegtuig van Honeywell Aerospace op Schiphol. Het bezoek maakt een onderdeel uit van de wereldtournee die de Boeing 757-200 momenteel maakt. De afgelopen dagen pendelde het toestel tussen Genève en Amsterdam.

Opvallend aan het vliegtuig is de extra vleugel aan de romp, waaraan een straalmotor of een propeller bevestigd kan worden. Maar het meest vernuftigde van het toestel is de communicatie die het aan boord heeft. Zowel ten behoeve van het entertainment van passagiers als voor het toestel en de staf zelf.

Passagiers kunnen tijdens hun vlucht genieten van YouTube, Netflix en snelle WiFi. Dit terwijl het vliegtuig zelf continu over zijn eigen prestaties communiceert met de staf, de organisatie en het grondpersoneel. Al in de lucht wordt door de machine duidelijk gemaakt welke controles of reparaties voor de volgende vlucht moeten worden uitgevoerd. Dit moet een enorme kostenbesparing gaan opleveren. De diagnosetijd wordt verkleind en de reparatiekosten gaan op jaarbasis aanzienlijk omlaag.

Het toestel doet nog een aantal vliegvelden aan in het Midden-Oosten, India en Azië, alvorens terug te keren naar zijn thuishaven in Phoenix (USA).

kopfoto: Pino Tome

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook