Toerrit CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 – Red Ball express

Haarlemmermeer – Op zaterdag 22 september wordt er door CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 i.s.m. Keep Them Rolling een rondrit met authentieke WOII voertuigen georganiseerd.

 

Deze rit in het Jaar van Verzet draagt het thema ‘Resistance’. Het zal naarmate de route vordert meer en meer duidelijk worden wat verzet in al zijn vormen betekend heeft voor onze vrijheid. Dit jaar zijn er voor het eerst twee tussenstops. Beide staan in het teken van Verzet. Ook zullen we herdenken en stilstaan bij twee monumenten. Dit jaar doen we dit o.a. samen met waarnemend burgemeester van de Haarlemmermeer de heer Onno Hoes. Gezamenlijk doen we een bloemlegging bij een verzetsmonument.

ROUTE RED BALL EXPRESS

Het vertrek bij CRASH-museum is om 10.00 uur en na ca. 35 km. is er een eerste tussenstop rond 11.30 uur bij het Ereveld in Bloemendaal. Alle deelnemers kunnen hier met het voertuig het terrein oprijden en iedereen krijgt een bloem uitgereikt met het verzoek deze neer te leggen op één van de graven. Wij verblijven hier ca. 1 uur en vertrekken gezamenlijk naar de tweede tussenstop in Hoofddorp, op het Cor van Stamplein voor een ‘static display’. We worden ontvangen door burgemeester Hoes. De voertuigen worden daar verwacht vanaf 13.30 uur en blijven daar tot 15.30 uur.

HERDENKING BIJ MONUMENT

Het is de traditie dat elk jaar wordt stilgestaan bij een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog of een monument dat daaraan herinnert. Naast de plechtige herdenking in Bloemendaal zal dit jaar ook een afvaardiging van CRASH en KTR, vergezeld van het ere-peleton Ned. Binnenlandse Strijdenkrachten stilstaan bij het Verzetsmonument, nabij het Cor van Stamplein. Een delegatie met enkele voertuigen van de Red Ball Express zal samen met burgemeester Hoes daar bloemen leggen en een moment stilte houden. Gezien de geringe afstand is het mogelijk voor de andere deelnemers de plechtigheid lopend te bereiken.

De ca. 75 km lange rondrit zal vele plaatsen van historische betekenis uit de Tweede Wereldoorlog passeren, zowel binnen als buiten de Haarlemmermeer.

De voertuigen keren vanaf 16.00 uur terug bij CRASH museum en zijn dan ook weer te bezichtigen voor het publiek.
Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.

De inschrijving is geopend; klik hier voor het inschrijfformulier.

Heeft U nog vragen neem contact op met de RBE commissie, via email; rbe@crash40-45.nl of tel.nr. 06-4058 2448.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

bron: www.crash40-45.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook