Toestel KLM keert terug naar Schiphol na uren vliegen vanwege een ‘technisch mankement’

Schiphol – Vlucht KL879 die gisteren vertrok met als eindbestemming de Indiase stad Bangalore, is vanwege een ‘klein technisch mankement’ boven Turkije omgedraaid en teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel vertrok woensdagochtend om 11.10 uur vanaf Schiphol met ongeveer 240 passagiers aan boord. De Boeing 787-9 Dreamliner landde gisterenavond rond 18.15 uur weer op Schiphol.

In plaats van in Turkije te landen besloot KLM om het toestel terug te vliegen naar Schiphol. “We gaan altijd eerst na of dat qua veiligheid mogelijk is en dat was nu het geval”, aldus een KLM woordvoerder. Als het vliegtuig in Ankara was geland, dan was het moeilijker geweest om iedereen onderdak te geven. Daarnaast hadden we onderdelen moeten laten overvliegen om het vliegtuig in Ankara te repareren.

Het vliegtuig kon gelukkig  weer snel gerepareerd worden.  Het toestel zal vandaag om 11:10  weer vertrekken richting Bangalore. De passagiers zijn gisterenavond ondergebracht in een hotel op Schiphol en kunnen een schadeclaim indienen bij de KLM


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook