Top drukte op Schiphol

SCHIPHOL – Vandaag zal het op de luchthaven de drukste dag van het jaar gaan worden. Een record aantal passagiers zal via Schiphol reizen.

Naar verwachting reizen er vandaag 233.000 passagiers via Schiphol. Volgens een woordvoerder vertrekken er 80.000, komen er 75.000 aan en stappen er 78.000 over. Gemiddeld verwerkt de luchthaven in de zomerperiode zo’n 220.000 passagiers per dag.

Reizigers moeten rekening houden met files op de wegen naar de luchthaven toe. Langere wachttijden voor de incheckbalies en security. De luchthaven adviseert reizigers op tijd te komen en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen voor een snellere veiligheidscontrole.

Schiphol heeft vandaag 20 procent meer personeel aan het werk en lopen speciale teams rond om de passagiersstromen in goede banen te leiden.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook