Tot en met morgenochtend grote problemen tussen Amsterdam CS en Schiphol

Schiphol – Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol heeft ProRail een defect aan het spoor geconstateerd. Vanwege de veiligheid kan één van de twee sporen op dit traject daardoor niet worden gebruikt. ProRail werkt er hard aan om het defect zo snel mogelijk te verhelpen. Het herstel duurt naar verwachting in ieder geval tot dinsdagnacht.

Vervanging spooronderdelen

Het defecte spoor ligt op een viaduct tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Hier moeten onderdelen worden vervangen om het spoor weer gereed te maken voor treinen. Bij deze vervanging wordt ook lijmmateriaal gebruikt wat moet uitharden. Dit uithardingsproces duurt in ieder geval tot dinsdagnacht, maar het zou ook zomaar woensdagochtend tot 05.30 kunnen gaan duren.

Reisinformatie

Er ligt nog een spoor naast, maar dat heeft maar een beperkte capaciteit; er kan maar één trein per uur overheen. Normaal rijden er elk uur vijftien treinen tussen Centraal en Schiphol.

NS laat weten op haar website:

Ook tussen Amersfoort en Schiphol is minder treinverkeer mogelijk, we adviseren u via Utrecht om te reizen. Houdt u rekening met grote drukte in de treinen, en ga bijtijds op weg. Als het mogelijk is, probeer de spits te mijden. Plan uw reis kort voor vertrek. Dit duurt de rest van de dag.

Voor actuele reisinformatie adviseert ProRail om een reisplanner te raadplegen.

Bron: Prorail

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook