Trajectcontrole A4 weer actief

Schiphol e.o. – Wie in de afgelopen maanden het gaspedaal op de A4 iets harder indrukte dan eigenlijk was toegestaan , moet weer op zijn tellen letten. Tussen Leidschendam en Zoeterwoude staat vanaf vrijdag 31 mei de trajectcontrole weer aan.

Het was al een tijdje bekend dat de trajectcontrole weer aanging, de datum was echter nog niet bekend. Afgelopen donderdag (Hemelvaart) liet het Openbaar Ministerie weten dat vanaf vrijdag 31 mei de controle weer aangezet ging worden. De controle was tijdelijk uitgezet vanwege de aanleg van twee extra rijstroken. Tijdens de werkzaamheden gold een aangepast maximum snelheid. Nu aanleg is voltooid kan de trajectcontrole weer aan. Dat betekent dat automobilisten die tussen 06.00 en 19.00 uur harder dan 100 kilometer per uur rijden binnenkort dus een bekeuring staat te wachten. Tussen 19.00 uur en 6.00 uur mag er maximaal 130 kilometer per uur worden gereden.

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Een trajectcontrole werkt zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook