Twee mannen aangehouden op verdenking smokkel 102 kilo cocaïne

Schiphol- Het Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 14 januari twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Rechercheurs van het team kwamen de mannen op het spoor nadat de Douane in april 2019 een partij cocaïne had aangetroffen in vracht afkomstig uit Zuid-Amerika.

Na controle bleek het om 102 kilo cocaïne te gaan, verstopt in dozen.
In het onderzoek dat volgde kwamen de mannen, twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol, in beeld. Nadat het tweetal dinsdag is aangehouden zijn doorzoekingen in hun woningen uitgevoerd. Hierbij zijn onder meer twee voertuigen en een groot aantal luxe goederen, waaronder tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel in beslag genomen.

De 39-jarige verdachte uit Almere en 53-jarige verdachte uit Lelystad zijn gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris. De mannen blijven langer vastzitten voor verder onderzoek.

Het onderzoek van het Cargo Harc-team Schiphol wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Koninklijke Marechaussee, Douane, FIOD, gemeente Haarlemmermeer, Openbaar Ministerie, KLM en Schiphol werken samen om ondermijnende criminaliteit en misstanden op luchthaven Schiphol aan te pakken. Een veilige en integere luchthaven is voor ons allemaal van groot belang.

Bron: koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook