Twee vliegtuigen botsen tijdens pushback op Schiphol

Schiphol – Vanochtend zijn een easyJet Airbus A320 en een KLM Boeing 737-800 tijdens de pushback met elkaar in aanraking komen. Hierbij zijn beide vliegtuigen beschadigd geraakt.

De Landelijke Eenheid laat via twitter weten dat er een onderzoek zal worden gestart. Het is al wel duidelijk dat er geen alcohol in het spel was. Piloten, pushbackchauffeurs en luchtverkeersleider zullen worden gehoord.

Pushback is een term uit de luchtvaart waarmee het achteruit duwen van een vliegtuig, dat klaar is voor vertrek, wordt bedoeld.

Easyjet

Het easyJet-toestel was onderweg naar Londen. De passagiers van de Airbus A320 vervolgen hun reis naar Gatwick Airport in een ander toestel. Dit vliegtuig is nog onderweg naar Schiphol, zegt een woordvoerder van easyJet.

KLM

Het toestel van KLM, een Boeing 737-800, was onderweg naar Madrid. KLM meldt dat de luchtvaartmaatschappij de passagiers met een ander vliegtuig naar hun bestemming gaat brengen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook